PESQUISA AVANÇADA
A MINHA CONTA
Reorganização da Encosta do Castelo de Pombal
Arquitectura:
comoco arquitectos
Créditos
FG+SG Fotografia de Arquitectura
Créditos
FG+SG Fotografia de Arquitectura
Créditos
FG+SG Fotografia de Arquitectura
Créditos
FG+SG Fotografia de Arquitectura
Créditos
FG+SG Fotografia de Arquitectura
ARCHITECTURE:
Luís Miguel Correia, Nelson Mota and Susana Constantino - comoco arquitectos
_______________________________________________
ADDRESS:
Castelo de Pombal, Pombal
_______________________________________________
CITY:
Pombal
_______________________________________________
DATE:
2004-2011
_______________________________________________
VISIT:
Inside - Outside
_______________________________________________
MORE DETAILS:
The project aimed to convert the slope of the Castle in a space of renewed centrality, remaining as a territory identity value. Three intervention areas were revealed, each one having its own challenges. In the upper platform, the intervention focused on the restoration of existing structures. Among them, the conservation of the Castle and the ruins of the Santa Maria Church, the improvement of the access to the two entrances of the walled enclosure, the creation of a cafeteria and the requalification of the exterior. In the area surrounding the cemetery, it was proposed a car parking, including service areas and the restructuring of the connection route to the Castle platform. Finally, a network of pedestrian routes that strengthened the relationship between the urban centre and the Castle was redesigned. Through the deployment and material treatment, we recognize them as artificial elements that establish a relationship with the natural environment and the historic presence of the Castle.

comoco arquitectos
_______________________________________________

LINKS


Obras:
Reorganização da Encosta do Castelo de Pombal
Leiria
Hoteis Recomendados:
© 2019 Guias de Arquitectura - Todos os direitos reservados.